Fırında Patlıcanlı Tepsi Yemeği

IMG_3875

Malzemeler

  • 4 iri ve uzun patlıcan (Yaklaşık 1.5 kg.)
  • 5-6 adet orta boy domates

Köftesi İçin

  • 600 gr. Kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar
  • Üzeri için: Zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Patlıcanları yıkayıp 2 cm. kalınlığında dilimleyin. Üzerine bolca tuz serpip 1 saat kadar bekletin.
  • Patlıcanlar beklerken köfteyi hazırlayın. Soğanı rendeleyin veya çok küçük doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip 15 dakika kadar yoğurun.
  • Köfte harcından iri ceviz büyüklüğünde alıp gelişi güzel yassı köfteler yapın.
  • Yuvarlak bir tepsiye, bir patlıcan, bir köfte olma olmak üzere, malzemeler bitene kadar dizin.
  • Domatesleri küp küp doğrayıp en üste döşeyin.
  • Çok az tuz serpiştirin ve biraz zeytinyağı gezdirin.
  • Eğer kuyruk yağınız varsa, patlıcan ve köftelerin aralarına bir kaç parça yerleştirin. Tadı çok daha lezzetli olacaktır.
  • Tepsinin üzerine uygun bir kapak varsa onu veya bir folyo kapatıp, 180 derecelik fırında 1.5 saat pişirin.
  • Patlıcanların sadece pişmesi yetmez. Lokum gibi yumuşaması lazım.
  • Daha sonra üzerini açıp 20 dakika kadar kızarmasını sağlayın
  • Sıcakken servis yapın.