Fırında Patlıcanlı Tepsi Yemeği
Malzemeler
- 4 iri ve uzun patlıcan (Yaklaşık 1.5 kg.)
- 5-6 adet orta boy domates
Köftesi İçin
- 600 gr. Kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Bir tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar
- Üzeri için: Zeytinyağı
Hazırlanışı
- Patlıcanları yıkayıp 2 cm. kalınlığında dilimleyin. Üzerine bolca tuz serpip 1 saat kadar bekletin.
- Patlıcanlar beklerken köfteyi hazırlayın. Soğanı rendeleyin veya çok küçük doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın.
- Diğer malzemeleri de ekleyip 15 dakika kadar yoğurun.
- Köfte harcından iri ceviz büyüklüğünde alıp gelişi güzel yassı köfteler yapın.
- Yuvarlak bir tepsiye, bir patlıcan, bir köfte olma olmak üzere, malzemeler bitene kadar dizin.
- Domatesleri küp küp doğrayıp en üste döşeyin.
- Çok az tuz serpiştirin ve biraz zeytinyağı gezdirin.
- Eğer kuyruk yağınız varsa, patlıcan ve köftelerin aralarına bir kaç parça yerleştirin. Tadı çok daha lezzetli olacaktır.
- Tepsinin üzerine uygun bir kapak varsa onu veya bir folyo kapatıp, 180 derecelik fırında 1.5 saat pişirin.
- Patlıcanların sadece pişmesi yetmez. Lokum gibi yumuşaması lazım.
- Daha sonra üzerini açıp 20 dakika kadar kızarmasını sağlayın
- Sıcakken servis yapın.