Fırında Köfteli Türlü
Düğün yemeği gibi, kebap tadında enfes bir yemek. Sadece patlıcanla, patatesle veya kabakla da yapabilirsiniz. Kızartmadan da yapmak mümkün fakat, ben bu kez kızartmayı tercih ettim. Bakalım nasıl yapmışım:
Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet orta boy patates
- 3-4 adet domates
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 orta boy soğan
- 3-4 diş sarmısak
Köftesi için
- 500 gr. Kıyma
- 1 adet kuru soğan
- kırmızı biber, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz
- 2 yemek kaşığı galeta unu
Yapılışı
- Patlıcanları oldukça iri doğrayın. Üzerlerine bir yemek kaşığı kadar tuz atıp 1 saat kadar bekletin.
- Bu süre sonunda yıkayıp, bir bezin içinde suyunu alın.
- Tencereye koyduğunuz bol zeytinyağında patlıcanları kızartın.
- Kabak ve patatesleride aynı büyüklükte doğrayıp kızartın.Pişireceğiniz tepsiye alın.
- Üzerine soğanı, sarmısakları, biber ve domatesleri doğrayın ve hepsini harmanlayın.
- Köfte malzemelerinin hepsini bir kaba alıp 5 dakika kadar yoğurun.
- Oval köfteler yapıp, sebzelerin üzerine dizin.
- Üzerine 1 çay bardağı kadar su gezdirip, aliminyum folyoyla kapatın.
- 200 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.