Fasulyeli Bulgurlu Köfte

Malzemeler

1 su bardağı kuru fasulye yada nohut(geceden ıslatılmış)

1 su bardağı kurutulmuş sebze (elinizde ne varsa domates,patlıcan,biber kabak vb.)

2 ad patates

1 baş soğan

1,5 yemek kaşığı kadar tereyağı

1 yemek kaşığı biber ve domates salçası

İsteğe göre kuşbaşı et yada et suyu ile yapılır.(ben 2 su bardağı kadar et suyu kullandım)

Tuz

Köftesi için;

2 su bardağı kadar bulgur (tarifin aslı orta bulgur ile yapılıyor)

Yarım su bardağı kadar un

su ve tuz

YAPILIŞI

-Öncelikle bulgura tuz eklenerek sıcak su ile ıslatılır.

-Bulgur şişmeye bırakılırken bir tencereye göz kararı su ve nohut yada kuru fasulye (isteğe göre ben kuru fasulye kullandım.) konularak pişmeye bırakılır.

-Kuru sebzeler sıcak su ile ıslatılıp süzülür soğuk su ile yıkanır.

-Kuru fasulye yaklaşık 10-15 dk piştikten sonra içine kuru sebzeler eklenip pişirilmeye devam edilir.

-Ayrı bir kapta şişen bulgura un eklenerek iyice yoğrulur.

-Bu hamurdan küçük parçalar kopartılarak yuvarlanır yada iki parmak arasında sıkılarak şekil verilir ve unlanmış bir tepsiye konulur.

-Bu şekilde tüm hamurdan küçük köfteler yapılır.

-Pişmekte olan baklagil kontrol edilir pişmesine yakın köfteler ve küp doğranmış patatesler eklenerek pişirilir.

-Altını kapatmadan önce  soğan yemeklik doğranarak yağ ile kavrulur ve içine salça eklenir bu karışımda yemeğin üsütüne dökülerek karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.