Diyabetik Elma Çerezleri
Tarifin yapılışı basit: Ekşi yeşil elmalardan 2 tanesini ince ince dilimleyin. Üzerine 2 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı zencefil, 1 çay kaşığı tarçın karışımından sürüp 170 derecelik fırında pişirin. Ara sıra fırının kapağını açarak buharın çıkmasını ve çabuk kurumasını sağlayın. Ben elmaların altına A4 kağıdı serdim ve sıvıyağla yağladım.
Yalnız tarif beklentilerimi karşılamadı. Tadı çok nefisti fakat ben kurumuş, çıtır çıtır bir çerez olacağını hayal etmiştim. Oysa bu şekilde kurutmak çok uzun zaman alıyor. Benimkiler 1 saatte ancak yarım yamalak kuruyabildi. Çok fazla elektrik israfı oluyor.
Eğer bulunduğunuz yerin nemsiz bir iklimi varsa, sıcak havalarda çeşitli meyveleri kurutabilir ve kışın da çerez niyetine yiyebilirsiniz.