Pesto soslu somon
İlk bakışta, somon balığı ile bir İtalyan klasiği olan pesto sosu birbiriyle eşleştirmek garip gelebilir. Ancak bu ikiliyi, yeşil sebze yatağında ve folyo ile fırında pişirirseniz, bu eşleşmez denilen ikiliyi daha çok kez bir araya getirmeyi isteyebilirsiniz.
Malzemeler:
- Her biri yaklaşık 200 gr. ağırlığında 4 somon fileto
- 500 gr. yeşil fasulye ya da 400 gr. kuşkonmaz (sert kısımları alınacak)
- 3 çay kaşığı sızma zeytinyağ
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 4 çorba kaşığı pesto sosu
- 4 çay kaşığı limon suyu
- 4-5 adet küçük domates (ikiyi bölünecek)
Hazırlanışı:
Fırını 400 dereceye kadar ısıtın. Bir kap dolusu suyu kaynatın. Yaklaşık 40 santimetre uzunluğunda 4 parça folyo kesin. Yeşil fasulyeleri 3 dakika kaynatın, ardından dikkatli şekilde süzün. Eğer kuşkonmaz kullanacaksanız, öncesinde kaynatmanız gerekmez.
Yeşil fasulyeleri ya da kuşkonmazı 2 çay kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırın ve dört parçaya ayırın. Ardından her folyonun üzerine fasulyeleri ya da kuşkonmazı bölüştürün. Somon filetoların her iki yüzünü tuz ve karabiber ile çeşnileyin. Somon filetolarını yeşil fasulyelerin ya da kuşkonmazların üzerine yatırın. Somon filetolarının üzerine bir çorba kaşığı pesto sos sürün. Her bir filetonun üzerine limon suyu sıkın. Küçük domatesleri tuz ve zeytinyağı ile karıştırın ve her somon filetosunun üzerine eşit şekilde bölüştürün. Ardından folyoları çok sıkı olmayacak şekilde dört bir yanından kapatın.
Fırın tepsisine, folyo içinde bulunan dört adet somon filetosunu yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırına koyun. Somonları 20-28 dakika arasında fırınlayın. Somonların filetolarının kalınlığının pişirme süresini etkileyeceğini unutmayın. Hızlı ama lezzetli pesto soslu somon hazır...
Fotoğraf kaynak: cookingclassy.com