Mantarlı Somon Tarifi
Mantarlı Somon Tarifi
Malzemeler
- 1 kg.somon balığı
- 400 gr.mantar
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet patates
- 1 adet domates
- 2 adet kırmızı biber,arzuya göre yeşil acı biberler
- 2-3 tane defne yaprağı
- karabiber taneleri
- tuz,zeytinyağı
Nasıl yapılır?
- Sebzelerin hepsini iri iri doğrayın,içine biraz karabiber,tuz ve yağını koyup harmanlayın
- Bir tepsinin dibine döşeyin.
- Somonları tuzlayın
- Doğradığınız sebzelerin üzerine yerleştirin,üstüne karabiber taneleri serpiştirin.arlara defne yapraklarını sıkıştırın
- Üzerine folyo kapatıp 200 derecelik fırına verin.
- Yarım saat üstü kapalı piştikten sonra,üzerini açın ve 15 dakikada üstü açık pişirin.
- Balıklar piştikten sonra 15 dakika kadar beklenip yenirse içini çeker ve daha lezzetli olur.