Deniz ürünleri güveci tarifi
Kış mevsimi sürerken ve havalar hala soğukken, deniz ürünleri belki de en lezzetli halinde. Meksika esintileri taşıyan ve kabuklu deniz ürünleri ile balığı birleştiren acılı deniz ürünleri güveci tarifi tam bir lezzet çeşmesi.
Malzemeler:
- 2 adet acı kırmızı Meksika biberi
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük soğan (doğranacak)
- 4 diş sarımsak (doğranacak)
- 1 çay kaşığı isot salçası ya da 1 çay kaşığı acı paprika
- 1 çay kaşığı kimyon
- 700 ml. tavuk suyu
- 2 adet domates (küp küp kesilecek)
- 200 gr. iri karides (soyulmuş)
- 300 gr. kalkan balığı ya da herhangi bir tür beyaz etli balık (iri iri doğranacak)
- 100 gr. midye
- 2 adet küçük patates (ikiye bölünerek haşlanacak)
- 2 adet yeşil limon (lime)
Servis için:
- Yeşil limon dilimleri
- 1 adet avokado (küp küp doğranacak)
- Bir avuç maydanoz
- 1 küçük kırmızı soğan (iri doğranmış)
Yapılışı:
1- Acı biberleri sıcak tavaya atın ve birkaç dakika kavurduktan sonra tavadan çıkartın. Ardından biberlerin tohumlarını çıkarın ve kaynayan suda 15 dakika haşlayın.
2- Orta ateşte zeytinyağını tavada ısıtın. Soğan, sarımsak ve tuz ile karabiberi tavaya ekleyin, yaklaşık 5 dakika kavurun. İsot salçasını, haşlanmış biberleri, kimyonu, domatesleri ve tavuk suyunu tavaya ekleyin. 5 dakika soteleyin ardından pürüzsüz hal alana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra tavanın altını kısın ve 10 dakika daha kaynatmaya devam edin.
3- Deniz güvecinin acılı sosu hazır. Servis etmeden kısa süre önce, iri karidesleri, balık parçalarını, midyeleri ve patatesleri sosa ekleyin. Tavanın kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Piştikten sonra yeşil limon (lime) suyunu ekleyin.
4- Deniz güvecini yeşil limon dilimleri, maydanoz, kırmızı soğan ile servis edin.