Hamsi kuşu tarifi
Balık avı yasağı bitti, sezonun bereketi tezgahlara yansıdı. Balıkçıların ağına en çok takılan taptaze bir hamsiye ne dersiniz?
Derya kuzusu hamsileri bu kez hamsi kuşu tarifi ile buluşturuyoruz. Hamsi kuşunu yapmak biraz emek istese de, balık özlemi çekenler için kesinlikle mükemmel bir lezzet!
Malzemeler:
- 1 kilogram hamsi
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- Yarım tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
Hamsileri kızartmak için:
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
Ayıkladığınız hamsileri fileto haline getirin. Bol suda yıkadıktan sonra suyunu kağıt havlu yardımıyla alın.
Taze soğanların yeşil kısımlarını ince ince doğrayın, maydanozları incecik kıyın. Kuru soğanı ve diğer malzemeleri de küçük küçük doğrayın.
Kuru soğanı, yeşillikleri, mısır ununu, naneyi ve tuzu derin bir kasede karıştırın.
Fileto haline getirdiğiniz hamsilerden iki tanesini düz bir tabağa alın. Birinin üzerine hazırladığınız karışımdan sürüp diğerini üzerine sıkıca kapatın. İki hamsi birbirine yapışsın.
Yumurtaları derin bir kasede çırpın ve mısır ununu bir tabağa yayın.
Hazırladığınız hamsi kuşlarını öncelikle çırpılmış yumurtaya ardından mısır ununa bulayıp derin bir tavada kızartın.
Mevsim yeşillikleri eşliğinde servis edebilirsiniz.