Fırında Sebzeli Kefal Balığı
Malzemeler
- 2 adet kefal balığı
- 2-3 patates
- 2-3 havuç
- 2 domates
- birer adet yeşil, sarı ve kırmızı biber
- 1 soğan
- 2 diş sarmısak
- tuz, karabiber, muskat ve zencefil
- yarım limon (dilimlenmiş)
- yarım çay bardağı zeytinyağı ( 50ml. kadar)
- defne yaprakları
Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri kuşbaşı doğrayın. Soğanı piyazlık dilimleyin. Soğanı ve sebzeleri, teflon tavada az yağ ile soteleyin. Biraz tuz ve yarım çay bardağı su ekleyerek, hafifçe pişirin.
- Sarmısakları ince dilimleyin. Balıkları, sarmısak dilimleri ve azıcık yağ ile arkalı, önlü hafifçe kızartın. Tuz, biber, muskat ve zencefil ile tatlandırın. Kağıt havlu üzerine alın.
- Sebzeleri fırın kabına yayın. Üzerine balıkları yerleştirin. Limon dilimleri ve defne yapraklarını dizin. 180-200° C’de 30 dakika pişirin.