Fırında Sebzeli Kefal Balığı

fish

Malzemeler

  • 2 adet kefal balığı
  • 2-3 patates
  • 2-3 havuç
  • 2 domates
  • birer adet yeşil, sarı ve kırmızı biber
  • 1 soğan
  • 2 diş sarmısak
  • tuz, karabiber, muskat ve zencefil
  • yarım limon (dilimlenmiş)
  • yarım çay bardağı zeytinyağı ( 50ml. kadar)
  • defne yaprakları

Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri kuşbaşı doğrayın. Soğanı piyazlık dilimleyin. Soğanı ve sebzeleri, teflon tavada az yağ ile soteleyin. Biraz tuz ve yarım çay bardağı su ekleyerek, hafifçe pişirin.
  2.  Sarmısakları ince dilimleyin. Balıkları, sarmısak dilimleri ve azıcık yağ ile arkalı, önlü hafifçe kızartın. Tuz, biber, muskat ve zencefil ile tatlandırın. Kağıt havlu üzerine alın.
  3. Sebzeleri fırın kabına yayın. Üzerine balıkları yerleştirin. Limon dilimleri ve defne yapraklarını dizin. 180-200° C’de 30 dakika pişirin.