Hamsi kaygana tarifi

Hamsi kaygana Trabzon yöresinin nefis lezzetlerinden sadece biri. Her türlü balık çeşidini sevenler için hamsi balığından hamsi kaygana nasıl yapılır işte tarifi;

hamsi-kaygana-tarifi

Malzemeler:

- Yarım kg hamsi

- Yarım demet pazı

- 1/3 demet maydanoz

- 4 yumurta

- Yarım demet taze soğan

- 1 çorba kaşığı süt

- 1 yemek kaşığı un

- 3 tatlı kaşığı mısır unu

- 50 gram tereyağı

- Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp, kafalarını koparın.

Pazıyı , maydanozları ve taze soğanı ve ince olacak şekilde doğrayın.

Cam bir kapta yumurtaları sütle çırptıktan sonra bir miktar balığı içine ekleyin.

Tavada tereyağı kızdırın ve kalan balığı pişirmeye başlayın. 2-3 dk sonra otlu karışımı, tuzu, karabiberi tavaya ilave edin. Uygun boydaki bir tabak yardımıyla çevirin ve pişirince dinlendirin.