Hamsi kaygana tarifi
Hamsi kaygana Trabzon yöresinin nefis lezzetlerinden sadece biri. Her türlü balık çeşidini sevenler için hamsi balığından hamsi kaygana nasıl yapılır işte tarifi;
Malzemeler:
- Yarım kg hamsi
- Yarım demet pazı
- 1/3 demet maydanoz
- 4 yumurta
- Yarım demet taze soğan
- 1 çorba kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 3 tatlı kaşığı mısır unu
- 50 gram tereyağı
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp, kafalarını koparın.
Pazıyı , maydanozları ve taze soğanı ve ince olacak şekilde doğrayın.
Cam bir kapta yumurtaları sütle çırptıktan sonra bir miktar balığı içine ekleyin.
Tavada tereyağı kızdırın ve kalan balığı pişirmeye başlayın. 2-3 dk sonra otlu karışımı, tuzu, karabiberi tavaya ilave edin. Uygun boydaki bir tabak yardımıyla çevirin ve pişirince dinlendirin.