Bir İngiliz klasiği fish&cips

Türkiye kadar zengin bir mutfağı olmayan İngiltere'de ilk karşınıza çıkacak olan yiyecek, hemen her köşede bulabileceğiniz "Fish'n Chips", yani patates kızartması ve balık olacaktır. Ancak bunu evde yemenin lezzeti çok farklı. Üstelik yapması da çok kolay.

balik-tarifi

Malzemeler:

- 500 gr. Mezgit (şeritler halinde kesilecek)

- 3 adet yumurtanın beyazı (çırpılacak)

- Tuz ve sirke ile çeşnilendirilmiş yaklaşık 200 gr. patates

- Yarım çay kaşığı tuz

- 500 gr. donmuş bezelye

- 3 çorba kaşığı tereyağı

- 1 çorba kaşığı limon suyu

- 1/2 çay kaşığı karabiber

- Servis için limon dilimleri ve frenk soğanı

Hazırlanışı:

1- Pişirme kağıdını, yapışmaması için hafif yağlayın. Önce mezgit parçalarını ardından patates dilimlerini yumurta akına batırın ve tepsiye dizin.

2- Fırını 230 dereceye ayarlayın ve 12 dakika boyunca pişirin. Üzerini tuz ile çeşnilendirin.

3- Donmuş bezelyeleri, tereyağını, limon suyunu ve kalan tuz ve karabiberi mikro dalga fırına koyun ve yüksek ısıda 5 dakika pişirin ardından bir mutfak robotunda ezin.

4- Balığı, bezelye püresi ve limon dilimleri ile frenk soğanıyla servis edin.