Fırında Uskumru Tarifi
Neler lazım?
- 1 kg.Uskumru balığı
- 2 adet soğan
- 2 adet patates
- 1 adet limon
Sos için
- 3 diş sarmısak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- biraz pul biber
- 1 yemek kaşığı sirke
- çeyrek limon suyu
Nasıl yapılır?
- Öncelikle sosunuzu hazırlayın.Bunun için sarmısakları soyup doğrayın.Yağını ve baharatlarını katıp karıştırın.
- Tepsiye doğranmış patatesleri döşeyin.
- Temizlenmiş uskumruyu tuzlayın.Bu sosa batırıp patateslerin üzerine yerleştirin.
- 2 adet soğanı doğrayıp kalan sosun içine atıp ovalayın.
- Soğanları balıkların üzerine serpiştirin.
- Bir çay bardağı suyu tepsinin kenarından dökün.
- Balığın ağzını kapatıp yarım saat 250 derecelik fırında pişirin.Daha sonra ağzını açıp 10 dakikada öyle pişirin.
- 15 dakika dinlendirip servis edin.
NOT:Uskumru çok yağlı bir balık,bu yüzden mümkün olduğunca az yağ koyun.