Fırında Uskumru Tarifi

Neler lazım?

  • 1 kg.Uskumru balığı
  • 2 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 1 adet limon

Sos için

  • 3 diş sarmısak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • biraz pul biber
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • çeyrek limon suyu

Nasıl yapılır?

    • Öncelikle sosunuzu hazırlayın.Bunun için sarmısakları soyup doğrayın.Yağını ve baharatlarını katıp karıştırın.
    • Tepsiye doğranmış patatesleri döşeyin.
    • Temizlenmiş uskumruyu tuzlayın.Bu sosa batırıp patateslerin üzerine yerleştirin.
    • 2 adet soğanı doğrayıp kalan sosun içine atıp ovalayın.
    • Soğanları balıkların üzerine serpiştirin.
    • Bir çay bardağı suyu tepsinin kenarından dökün.
    • Balığın ağzını kapatıp yarım saat 250 derecelik fırında pişirin.Daha sonra ağzını açıp 10 dakikada öyle pişirin.
    • 15 dakika dinlendirip servis edin.

 

NOT:Uskumru çok yağlı bir balık,bu yüzden mümkün olduğunca az yağ koyun.