Palamut pilaki tarifi
Zeytinyağlıların vazgeçilmezi pilaki çeşitlerinden palamut pilakiyi denediniz mi? Zeytinyağın vazgeçilmez lezzeti balığın tazeliği ile birleştiğinde parmaklarınızı yemenize neden olacak muhteşem tat palamut pilaki...
Malzemeler:
- 2 adet palamut (halka dilim)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 3 adet iri domates
- 2 adet iri boy soğan
- 3 adet defne yaprağı
- 5 adet tane karabiber
- Yarım demet maydanoz yaprağı
- 1 adet limon
- Tuz
Yapılışı:
Soğanı ve domatesi halka şeklinde dilimleyin.
Limonun beyaz kısımları ve çekirdekleri kalmayacak şekilde kabuğunu soyun, halka dilim halinde kesin.
Palamutları tuz ve karabiberle baharatlandırın.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve ardından soğanları ekleyin. Kısık ateşte kavurun.
Soğanlar hafif pembeleşince dilim palamutları tavaya dizin. Üzerine defne yaprağını, domates ve limon dilimlerini, en üste maydanoz yapraklarını koyun. Biraz tuz ve karabiber ekledikten sonra 1 çay bardağı su ilave ederek kapağını kapatın.
Hafif ateşte 30-35 dakika pişirin.
Piştikten sonra 20 dakika dinlendirip, defne yaprağını çıkararak servis edin.