Kalamar tava tarifi

Kalamar tava dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık bir tarif. Tatil kokan bu lezzeti evde kolayca kendi damak tadınıza göre hazırlayabilirsiniz.

kalamar-tava

Malzemeler:

- 250 gr kalamar

- 1 çay kaşığı karbonat

- 1 çay kaşığı toz şeker

- 1 su bardağı süt

- 1 su bardağı un

- Tuz

- Sıvı yağ

Hazırlanışı:

Halka şeklinde kestiğiniz kalamarları tuz, karbonat ve şeker ekleyerek harmanlayın.

Ardından kalamarları sütün içerisinde 8 saat kadar dinlendirin.

Kalamarları dinlendirdikten sonra süzün ve una bulayın.

Kızgın yağda kızartın ve havlu kağıt üzerine alın.

Fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp tarator sos eşliğinde servis yapın.