Yumurtalı Bulgur Köftesi
MALZEMELER
- 3 su bardağı bulgur
- 300 gr.yağsız kıyma
- 1 orta boy rendelenmiş soğan
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 yumurta
- karabiber, tuz
KIZARTMAK İÇİN
- 3 yumurta
- Zeytinyağı
YAPILIŞI
* Bulguru, kıymayı, irmiği, rende soğanı, karabiber ve tuzu bir yoğurma kabına alın.
* 10 dakika kadar yoğurun, daha sonra içine azar azar su ilave ederek yoğurmaya devam edin.
* Köfte hamurunuzun iyice özleşmesi ve macun gibi olması gerekir.Yoğurma işleminin sonuna doğru yumurtayı kırıp karışana kadar tekrar yoğurun.
* hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayın ve avucunuzun içinde bastırarak yassıltın.
* Kaynamakta olan tuzlu suya köfteleri atın ve köfteler hafif havalanana kadar haşlayın.
* sudan çıkarıp soğumaya bırakın
* Soğuyan köfteleri hafif çırpılmış yumurtaya iki yönlü bulayarak kızgın yağda kızartın.
NOT: Eğer kıymanız yağsızsa irmik koymanıza gerek yok, yağlı ise irmik veya 2 kaşık un da koyabilirsiniz.