Yumurtalı Bulgur Köftesi

MALZEMELER

  • 3 su bardağı bulgur
  • 300 gr.yağsız kıyma
  • 1 orta boy rendelenmiş soğan
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yumurta
  • karabiber, tuz

KIZARTMAK İÇİN

  • 3 yumurta
  • Zeytinyağı

YAPILIŞI

* Bulguru, kıymayı, irmiği, rende soğanı, karabiber ve tuzu bir yoğurma kabına alın.

* 10 dakika kadar yoğurun, daha sonra içine azar azar su ilave ederek yoğurmaya devam edin.

* Köfte hamurunuzun iyice özleşmesi ve macun gibi olması gerekir.Yoğurma işleminin sonuna doğru yumurtayı kırıp karışana kadar tekrar yoğurun.

* hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayın ve avucunuzun içinde bastırarak yassıltın.

* Kaynamakta olan tuzlu suya köfteleri atın ve köfteler hafif havalanana kadar haşlayın.

* sudan çıkarıp soğumaya bırakın

* Soğuyan köfteleri hafif çırpılmış yumurtaya iki yönlü bulayarak kızgın yağda kızartın.

NOT: Eğer kıymanız yağsızsa irmik koymanıza gerek yok, yağlı ise irmik veya 2 kaşık un da koyabilirsiniz.