Ispanaklı yoğurtlu sıkma köfte

Ispanaklı yoğurtlu sıkma köfte sofranıza çok yakışacak bir tarif. Bulgur ve ıspanağın harmanlanan lezzetine bir de yoğurt eklenince keyfinize keyif katan lezzetler arasına girecek.

ispanakliyptlusikmakofte

Malzemeler

- 400 gr. ıspanak

- 1 büyük kase yoğurt

- 2 büyük soğan

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- Zeytinyağı ve pul biber

Köftesi için;

- 2 su bardağı ince bulgur (Esmer değil, sarı bulgur olacak.)

- 2 su bardağı su (Islatmak için)

- 1 tepeleme su bardağı un

- Tuz

Hazırlanışı

Bulguru  bir bardak soğuk su ile ıslatın.

1 saat kadar ıslanan bulgura unu ve tuzu ekleyip, az su ilave ederek özleşene kadar yoğurun.

İster üç parmağınızla sıktırarak sıkma köfte yapabilir, isterseniz bilye büyüklüğünde köfteler  hazırlayabilirsiniz.

Köfteleri kaynayan tuzlu suyun içine atın ve 6-7 dakika kadar pişirin.

İnce doğranmış ıspanakları da içine ilave edin. (Ispanakların sapları çok kalınsa ayırın, sadece yapraklarını kullanın)

2 dakika daha haşlayıp ocaktan alın. Kevgirle köfte ve ıspanakları geniş ve yayvan bir kaba çıkarın.

Soğanları yemeklik doğrayıp kısık ateşte tereyağı ve zeytinyağıyla pembeleşene kadar kavurun. İçine çok az pul biber ekleyin.

Kavrulmuş soğandan bir kısmını köfteye katıp karıştırın. Yoğurdu hafif çırpıp ılıyan köfte ve ıspanağın üzerine dökün.

Kalan soğanı da yoğurdun üzerine dökün. Ispanaklı yoğurtlu sıkma köfteleriniz servise hazır.