Bulgur Köfteli Salata

Malzemeler

Köftesi için

  • 1 su bardağı ince sarı bulgur
  • 1 su bardağı su (ıslatmak için)
  • 0.5 su bardağı un
  • 1 silme  tatlı kaşığı tuz
  • yoğururken eklemek için yarım çay bardağı su

Diğer malzemeler

  • 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
  • Zeytinyağı (ne kadar olacağı sizin vicdanınıza kalmış:)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Yarım limon suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • Varsa marul

Nasıl Yapılır?

  • Bulguru su ile ıslatın. 1 saat bekletin
  • Unu ekleyin. Su ilave ederek özleşene kadar yoğurun.
  • Bilye büyüklüğünde parçalara bölüp, önce yuvarlayın sonra oval şekil verin
  • 1 tatlı kaşığı tuz attığınız kaynayan suyun içine köfteleri atıp havalanana kadar haşlayın.
  • Diğer tarafta salçayı zeytinyağında hafif kavurun. İçine baharatları, limon suyunu ve küçük doğranmış sarmısağı ekleyin.
  • Köfteleri içine atıp karıştırın.
  • Soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Köfteye ilave edip karıştırın.
  • Ayran veya çay eşliğinde servis edin.
  • Şükrünüz bol olsun.

NOT: Eğer esmer bulgur kullanacacaksanız, ıslatırken daha az su eklemeniz gerekir.