Mıhlama, Muhlama, Karadeniz Mutfağı
Belki bu tarifi vermek, Karadeniz’i hiç görmemiş, orada mıhlama yememiş biri olarak benim hiç haddime değil ama duramadım,bu kadar çok övgü alan, beğenilen bir tarifi bende yapmak istedim.
Sonuç: Bayılarak değil, ama severek yedik. Biz daha çok Elazığ yöresinin guymağına alıştığımız için, mısır unuyla yapılan biraz farklı geldi. O yöreye ait mıhlama için özel peyniri bulabilseydim eminim çok daha güzel olacaktı. Bence en önemli püf noktası bekletmeden sıcak sıcak yemek…
Muhlama/ Mıhlama / Guymak
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 su bardağı mısır unu
- 2.5 su bardağı su
- 1 su bardağı telli peynir yoksa kaşar peyniri
- Tuz
- Yağı tavaya alıp eritin. İçine mısır ununu ekleyin, rengi altın sarısı olana kadar kavurun.
- Suyunu ekleyin, hızlı hızlı karıştırın. Suyunu çekmeye yakın tellendirdiğiniz peyniri yoksa benim gibi dilimlenmiş kaşar peyniri ekleyip karıştırın.
- 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Sıcak sıcak yeyin. Soğuyunca hiç bir lezzeti kalmıyor.