Simit kebabı tarifi

İyi et ile harmanlanan simit kebabı sofranızda farklı lezzetlere ev sahipliği yapacak.

simitkebabi

Malzemeler:

- 1 kilo kuzu satır kıyması

- 1 su bardağı ince bulgur

- 1 adet kuru soğan

- 1 baş sarımsak

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı nane

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

- 1 çay bardağı su

Piyazı için;

- 3 adet kırmızı soğan

- Bir tutam maydanoz

- 2 tatlı kaşığı sumak

- 1 tatlı kaşığı tuz

Simit kebabı hazırlanışı:

Öncelikle ince bulgura ıslanacak kadar sıcak su koyun ve üzerini kapatarak şişmesini bekleyin.

Yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş ve suyu süzülmüş kuru soğan, şişen ince bulgur, ince kıyılmış sarımsak, kuru nane, toz kırmızı biber, karabiber ve tuz karıştırıp yoğurun.

Hazırladığınız kebap karışımından avuç içi parçalar alıp şişlere tutunmasını sağlayın. Avucunuzu ıslatılarak parmak yardımı ile şişte dizerek şekil verin. Şişteki etin mangal boyunu geçmemesine dikkat edin.

Harı geçmiş kömür ateşinde aynı yönde sık sık çevirerek yakmadan pişirin. Piyazı için kırmızı soğan piyazlık doğrayın.

İnce kıyılmış maydanozu ekleyip tuz ve sumakla ovun. Piyaz'ı Simit Kebabı'nın yanında servis edin. Simit Kebabı servise hazır.