Lokma Tarifi
Lokmanın malzemeleri
- 6 su bardağı un
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 silme çay kaşığı tuz (olmazsa olmaz,ihmal etmeyin)
Lokmanın şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Yapılışı
- Öncelikle lokmanın şurubunu hazırlayın.Bunun için şeker,su ve limonu tencereye koyup kaynamaya bırakın.İri gözler çıkana kadar kaynatmaya devam edin.
- Şurup biraz koyu olacak ki bal havası versin.Ama bal kadar koyu olmayacak tabi
- Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyup mikserle iyice çırpın
- Hamurun kıvamı koyu kek kıvamında olmalı
- Üstünü kapatıp 1 saat kadar mayalandırın
- Tencereye yağı koyup kızdırın
- Hamurdan elinizi yumruk yapar gibi yapıp alın.
- Hafifçe sıktırın.Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla,yumruğunuzun üzerinde kalan hamuru alın ve yağa atın.Bu işlemi yaparken gayet seri olmalısınız.
- Lokmaları sık sık karıştırak kızartın.
- Yağdan alır almaz soğuk şurubun içine atıp 2 dakika bekleyin
- Servis tabağına alın,yerken yine şuruba batırarak yeyin