Katmer tatlısı tarifi
Antep yöresinin katmer tatlısı tarifi kokusu, görüntüsü ve tadıyla sofranızı şenlendirecek bir lezzet. Günün her saatinde tüketebileceğiniz katmer tatlısını 5 çayı menülerinin yeni favorisi yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 4 adet hazır baklava
- 1 rulo kaymak
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 3 çorba kaşığı Antep fıstığı ve tereyağı
Hazırlanışı:
Bir adet yufkayı tezgaha serin ve üzerini erimiş tereyağı ile yağlayın. İkinci yufkayı da üzerine serin ve bir daha yağlayın. Her katı bu şekilde yağlayarak yufkaları birleştirin.
Küçük kaymak parçalarını yufkanın üzerine koyun. Üzerine 1 tutam tozşeker ve 2 çorba kaşığına yakın Antep fıstığını serpin. Ardından yufkayı zarf şeklinde kapatın.
Geniş bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Terayağ ısınınca katmeri önlü arkalı kızartın ve üzerine toz şeker, fıstık serperek servis edin.
Afiyet olsun.