Düşbere tarifi

Azeri mutfağının en eski yemeklerinden olan düşbere tarifi, mantının kardeşi benzerliğinde...

dusbere-tarifi

Düşbere özellikle soğuk kış aylarında hem içinizi ısıtacak, hem de Azerbaycan kültürünü sofranıza taşıyacak bir tarif. Düşbere tarifinin püf noktası ise çok ufak kesilen yufkaların içine kuzu veya dana eti koyularak, sirke ve sarımsak karışımlı sosla yenmesidir.

Malzemeler:

- 250 gr yağlı ince kıyılmış kuzu ya da dana eti

- 1 adet orta boy rendelenmiş soğan

- 2 su bardağı un

- 2 çay kaşığı tuz

- 2 su bardağı ılık su

Hazırlanışı:

Derin bir kapta unu, tuzu ve suyu karıştırın.

Ele yapışmayan hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun ve dinlenmeye bırakın.

Bu sırada iç harcı için eti, soğanı ve tuzu karıştırın.

Ardından hamuru bezelere ayırın ve oklava yardımı ile ince yufkalar açın.

Açtığınız hamurları kare şeklinde kesin ve ortasına iç harcından ilave ederek mantı şeklinde kapatın.

Hazırladığınız düşbereleri kaynamış suya bıraktıktan 5 dakika sonra kuru nane ekleyerek haşlamaya bırakın.

Sosu için; 1 adet dövülmüş sarımsağı sirke ile harmanlayın.

Kaselere aldığınız düşberenin üzerine sosu ve kızgın tereyağı ilave ederek servis yapın.