KOYUN ETLİ BÜRYAN KEBABI
Büryan Nasıl Yapılır?
MALZEMELER (8 kişilik)(Rumeli Yemeği)
* 1,5 kg. koyun eti
* 3 su bardağı pirinç
* 1 adet orta boy soğan
* 2 adet büyük boy domates
* 5,5 su bardağı et suyu
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* Tuz
Büryan tarifi
1 – İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip,yumuşayıncaya kadar haşlayın.
2 – Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin.
Soğana,yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurun.
3 – Pirinci,orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın.Üzerine haşlanmış eti yerleştirin.Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin.
4 – Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin.Sıcak olarak servis yapın.