KOYUN ETLİ BÜRYAN KEBABI

17623_598122746894075_1033310727_n

 

Büryan Nasıl Yapılır?

MALZEMELER (8 kişilik)(Rumeli Yemeği)

* 1,5 kg. koyun eti

* 3 su bardağı pirinç

* 1 adet orta boy soğan

* 2 adet büyük boy domates

* 5,5 su bardağı et suyu

* 1/2 su bardağı sıvı yağ

* Tuz

Büryan tarifi

1 – İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip,yumuşayıncaya kadar haşlayın.

2 – Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin.

Soğana,yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurun.

3 – Pirinci,orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın.Üzerine haşlanmış eti yerleştirin.Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin.

4 – Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin.Sıcak olarak servis yapın.