Yağlı Çiçek Ekmek Tarifi

breadMalzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım paket yaş maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un (Un çeşidine göre miktar değişebilir)

Arasına sürmek için: 200 gr. tereyağı

Ayrıca üzerine sürmek için: Bir yumurta sarısı

Yapılışı

Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.

  • Mayalanan hamuru 4 parçaya bölün. Her parçayı yeniden 4'e bölün. Toplam 16 beze elde  edeceksiniz.
  • Her bezeyi unlayarak, merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Hafifçe erittiğiniz tereyağını bezelerin üzerine sürün. Her biri 4 bezeden oluşan 4 tane grup olacak. İlk üç bezenin üzerine bolca tereyağı sürün. En üstteki 4. bezeye yağ sürmeyin.
  • İlk hazırladığınız beze grubundan başlayarak merdaneyle çok inceltmeden, dikdörtgen şeklinde açın. (Yani üstüste konmuş 4 beze birden açılacak)
  • Dikdörtgen şekli verdikten sonra üzerine kalan tereyağından sürün ve uzun kısımdan başlayarak rulo yapın.
  • Ruloyu geniş kısımları 2-3 cm. olacak şekilde üçgenler halinde kesin.
  • Üçgenleri tepsiye istediğiniz gibi fakat aralıklı olarak dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp üstü kapalı olarak mayalanmaya bırakın.
  • Yeniden mayalanan ekmeği 200 derecelik fırına sürün. Üzeri kızarana kadar pişirin.