Ruşeymli Beyaz Ekmek Tarifi

Mücadele ekonominin endişe Tüketiciler daha az ekmek satın ve bayat ekmek yemek anlamına gelse bile onlar, daha ileri gidip aldım ne yapıyoruz.

Malzemeler

  • 6 su bardağı un ( ben Hatap un’un beyaz unundan kullandım)
  • 2, 2-5 su bardağı kadar su (Unun cinsine göre miktar değişebilir)
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 yemek kaşığı ruşeym
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Arzuya göre 1 çay kaşığı mahlep

Hazırlanışı

  • Unu yoğurma kabına alıp ortasını açın.
  • Orta kısmına maya, ruşeym, şeker ve tuzu ekleyin
  • Ilık sudan biraz ekleyip maya ve diğer malzemeleri eritin.
  • Kalan suyuda yavaş yavaş ekleyip, poğaça hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.Hamuru 10 dakika kadar yoğurmaya devam ederseniz ekmeğiniz daha yumuşak olacaktır.
  • Hamurun üzerini bir poşetle kapatıp hafif ılıttığınız fırına koyun ve hızlı mayalanmasını sağlayın.
  • Fırın tepsisine her yerini kaplayacak şekilde un serpin
  • Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölüp, her parçayı elinizi yağlayarak yuvarlayın ve tepsiye eşit aralıklarla yerleştirin.
  • Hamurların üzerine un serpin. istediğiniz gibi kesikler atın.
  • 50 derecede önceden ılıtılmış fırının içine koyup kabarana kadar bekleyin(Yaklaşık yarım saat)
  • Kabardıktan sonra 200 derecelik fırında üzeri kızarmaya başlayana kadar pişirmeye devam edin.
  • Kızarmaya başladıktan sonra ısıyı 160 dereceye düşürüp, nar gibi kızarıp içini çekene kadar pişirin.
  • Fırından çıkan ekmekleri bir örtü içine alıp, sarmalayın.
  • Soğumadan dilimlemeyin ki, içi hamurlaşmasın.
  • Afiyet olsun.