Ev yapımı pita ekmeği tarifi

Evde ekmek yapımı, hem organik hem sağlıklı hem de lezzetli! Leziz ekmek tarifleri arasında en beğenilen bu harika tarifi bir yere not etmeyi unutmayın.

ev-yapimi-pita-ekmegi-tarifi

Evde yapabileceğiniz pita ekmeği tarifi için tüm malzemeler ve tarifin hazırlanışını aşağıda bulabilirsiniz.

Malzemeler:

- 1 su bardağı ılık süt

- Yarım su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında olacak)

- Yarım su bardağı ılık su

- 2 su bardağı beyaz un

- 2 su bardağı kepekli un

- 1 yemek kaşığı instant kuru maya

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı toz şeker

- 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Derin bir kap içerisinde sütü, yoğurdu ve suyu karıştırın.

Ayrı bir kapta unu, instant mayayı, tuzu ve şekeri harmanlayın. Sütlü karışıma azar azar ilave ederek hafif nemli ama ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yoğurma kabınızı 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın, hamuru koyup üzerini nemli bezle örtün.

Hamurunuz iki katı kabarıncaya kadar 1 saat ılık bir ortamda bekletin.

Kabaran hamuru hafif unlanmış tezgahın üzerine alarak rulo yapın.

Bıçak yardımıyla önce 6 eşit parçaya bölün, her bir parçayı 2'ye bölerek toplamda 12 eşit beze elde edin.

Her bir bezeyi ayrı ayrı yoğurun, üzerini örtüp 10 dk. mayalanması için bekletin.

Fırınınızı 220 dereceye ayarlayın.

Biraz tok bir pide istiyorsanız, 12 cm. çapında daha ince bir pide istiyorsanız 15 cm. çapında açın.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiyi hafif unlayarak ikişer pita yerleştirip fırına verin, arada bir kontrol ederek 8-10 dakika pişirin.