Brioche tarifi

Hafif tatlı, hafif tuzlu, bol tereyağlı nefis bir lezzet: Fransız mutfağının meşhur ekmeği Brioche. Nefis ve sıcacık Fransız ekmeğine bayılacaksınız.

brioche

Malzemeler:

- 60 gram su

- 60 gram süt

- 40 gram maya

- 50 gram tozşeker

- 600 gram un

- Bir tutam tuz

- 3 yumurta

- 320 gram tereyağ

Hazırlanışı:

Su, süt maya ve tozşekeri bir kapta karıştırın ve 10 dakika bekletin.

Daha sonra yağ hariç tüm malzemeyi karıştırın ve yoğurun. Mikser de hamur yoğurulurken yağı da azar azar ilave edin.

Hamuru çıkardıktan sonra kalıplara koyun ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin.

Üzerine yumurta sarısı sürün ve 240 derecede 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.