Focaccia ekmeği tarifi

Focaccia ekmeği tarifi bir İtalyan klasiği... Zeytinyağı, kekik, fesleğen, domates ve siyah zeytin parçaları ile hazırlayacağınız bu tarif, Akdeniz'in ılık esintisini sofrasına taşıyacak.

focaccia ekmegi

Hamuru için gerekli malzemeler:

- 500 gr un

- 280 gr su

- 30 gr zeytinyağı

- 20 gr bal

- 30 gr maya

- 10 gr tuz

- 2 çay kaşığı kekik

- 2 çay kaşığı biberiye

- 80 gr dilimlenmiş zeytin

- 40 gr kıyılmış kuru domates

Üzeri için;

İstediğiniz miktarda kekik ve biberiye

Hazırlanışı:

Derin bir kabın içerisinde su, bal ve mayayı karıştırın. 10 dakika kadar beklettikten sonra hamuru yoğurun.

Hamuru yoğurduktan sonra baharatları ilave edin ve domatesleri, zeytinleri ekleyerek yoğurmaya devam edin.

Hamuru 20 cm’lik iki tane tart kalıbına yerleştirin. Üzerine zeytinyağı sürün ve parmaklarınızla bastırın.

Üzerine kuru kekik ve taze biberiye serpip 3 saat kadar dinlendirin. 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkan mis kokulu Focaccia ekmeğinizi günün her öğününde tüketebilirsiniz.