KURU İNCİRLİ EKMEK

fig-bread2

KURU İNCİRLİ EKMEK

Malzemeler:

  • 2½ bardak beyaz un
  • ½ bardak tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
  • 1 çorba kaşığı pekmez
  • 1½ tatlı kaşığı tuz
  • 1¼ bardak su, oda sıcaklığında
  • 50 gram tereyağı, yumuşak
  • 8 adet kuru incir
  • 1 büyük somun

Yapılışı:

1. Eğer elle yapıyorsanız beyaz unu ve tam buğday ununu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki suyu, tereyağını ve pekmezi ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra beyaz unu ve tam buğday ununu, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki suyu, tereyağını ve pekmezi ilave ederek hamurunuzu 6-7 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.

3. Hamurunuzu evin ılık bir yerinde 1 saat mayalanmaya bırakın.

4. Kuru incirleri 3 kaşık sıcak suyla birlikte bir kaba alın ve 20 dakika bekletin iyice kurulayın. Daha sonra herbir inciri bıçak ile 4-5 parçaya bölün.

5. Kuru inciri hamura ilave edip malzemelerin iyice karışması için 2-3 dakika daha yoğurun.

6. Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle düzgün bir beze haline getirin. İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin. Ekmeğinizin üzerine keskin bir bıçakla tam ortadan başlayarak aşağıya doğru inen 7-8 çizgi çizin.

7. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.