Hamburger Ekmeği Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

*1 su bardağı tatlı patates veya normal yemeklik patates (haşlanmış ve püre yapılmış)

*6 su bardağı ekmeklik beyaz un

*75 gr. tereyağ (yumşatılmış)

*2 tatlı kaşığı aktif kuru maya

*2 yemek kaşığı tozşeker

*1 su bardağı ılık süt

*1 çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için)

*1,5 tatlı kaşığı tuz

*2 yumurta

Üzerine:

*Süt

*Susam

 

Yapılışı:

*Maya, ılık su, 1 kaşık şekeri su bardağında karıştırıp üzerine çay tabağı kapatın ve mayanın aktif hale gelerek kabarması için 10 dk. bekletin.

*Hamur yoğurma kabında yumurtaları, püre patatesi ve tereyağını yoğurun.

*Süt, maya, tuz ilave ederek yoğurmaya devam edin.

*Unu, azar azar ekleyerek  yoğurun ve yumşak bir hamur elde edin.

*Üzerine streç film kapattıktan sonra mutfak havlusu örtün ve 1,5 saat  bekletin. (hamur 2 katına çıkmış olmalı).

*Kabaran hamuru avucunuzla bastırarak havasını alın.

*Mandalina büyüklüğünde bezeler kopartartın, avucunuzda yuvarlayarak şekil verin. (uzun sandiviç ekmeği şeklide verebilirsiniz).

*Hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin ve 45 dk. bekletin.

*Fırçayı bastırmadan üzerine süt sürün ve susam serpin.

*360F – 180C fırında 15-20 dk. pişirin.

*Fırından çıkarçıkmaz su püskürtün ve havlu ile kapatın.(çiçek yapraklarını ıslatmak için kullanılan plastik sprey kutulardan kullanırsanız su eşit olarak dağıldığı için, ekmeğiniz hamurlaşma-kabarma yapmaz).