Sofralara renk katacak İngiliz deneyimi: Somon Nicoise
Somon ile yapılabilecek en güzel sunumlardan biri olan Somonomon Nicoise yani Somon balığıyla hazırlanan enfes salata, hem sıra dışı hem de lezzetli bir tarif olarak sofraları süsleyecek. Somon salatası hazırlanışı için gerekli olan malzemeler konusunda en dikkat edilmesi gereken ise, balığın sezonunda seçilmiş olması.
Somon Nicoise Malzemeleri
- 300-400 gram somon fileto
- 100 gram taze fasulye
- 2-3 adet patates
- 2 büyük boy yumurta
- 3- 4 adet marul yaprağı
- 1 avuç zeytin
- 1 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 2 adet domates
Somon Nicoise Yapılışı
İçerisinde 3 yemek kaşığı zeytinyağı bulunan sıcak kızartma tavasına, karabiber, tuz ve somon eklenir.
4 dakika kızartılır ve somon ters yüz edilerek 2 dakika daha pişirilir. Bu işlemin ardından balık tavadan alınır, ve parçalar halinde ayrılarak soğuması için bir kenara bırakılır.
Patates ve taze fasulye haşlanır. Bir yandan da başka bir tencerede yumurtalar kaynatılır.
Yumurtalar soyulur ve dörde bölünür. Sarımsaklar ince ince doğranır. Daha sonra geniş bir kap içerisinde sızma zeytinyağı ile birleştirilir.
Patates, fasulye, limon suyu, tuz, karabiber, zeytin ve marul yaprakları derin bir kapta karıştırılır.
Üzerine domatesler doğranır. Kaselere ayrıldıktan sonra, 4’e bölünen yumurtalar ve 2’ye bölünen somon her kaseye eklenir ve karıştırılarak servis edilir.