Brokoli salatası tarifi

İlkbahara girerken yavaş yavaş yiyecek alışkanlıklarında da değişmeye başladığına şahit oluyoruz. Özellikle sıcak havalarda hafif ancak besleyici salatalar sofralarınıza lezzet katacaktır.

brokolisalalatasi

Bir brokoli salatasını özel yapacak bazı dokunuşlar vardır. Öncelikle çekirdeksiz üzümler. Kurutulmuş meyvelerle yapılan diğer salatalara göre salataya tatlı bir lezzet katıyorlar. İkinci olarak, kavrulmuş bademler... Badem de salataya çıtırlık katan öğelerden.

Yağsız mayonez, şeker, sirke ve kereviz saplarından yapılan sos ise, brokoli salatasını adeta mükemmel hale getiriyor.

Bu salata yılın her döneminde ancak özellikle piknik ve mangal etkinlikleri gibi yaz döneminin vazgeçilmezlerinden olan herkesin keyifle tüketeceği bir lezzet.

brokolisalatasitarifi

Malzemeler:

- 1 bardak yağsız mayonez

- 1/3 bardak sirke

- 1 çay kaşığı kereviz tohumu

- 2 adet brokoli (küçük parçalara ayrılacak)

- 1/2 bardak kavrulmuş badem

- 2 adet yeşil soğan (ince ince doğranacak)

- 1 bardak kerevizsapı (doğranacak)

- 1,5 bardak kırmızı üzüm(ikiye bölünecek)

Yapılışı:

Öncelikle mayonez, şeker ve sirkeyi küçük bir kapta çırpın. Ardından buzdolabına alın ve en az 30 dakika bekletin. Bu arada, 180 dereceye ayarlı fırınınızda bademleri 3-5 dakika kavurun. Başından ayrılmayın, kısa sürede yanabilirler.

Brokoli, kavrulmuş badem, yeşil soğan, kereviz sapları ve üzümleri büyük bir servis kasesinde birleştirin. Buzdolabında beklettiğiniz salata sosunu, karışımın üzerine dökün. Lezzet ve vitamin deposu brokoli salatanız hazır. İsterseniz sosu servisten hemen önce de ekleyebilirsiniz.

Detoks salatası tarifi için tıklayın

Fotoğraf kaynak: momontimeout.com