Cevizli peynirli marul salatası
Salata için:
1/2 fincan ceviz parçaları
6-7 demet marul
3 dal doğranmış taze soğan
Sosu için:
1/4 fincan üzüm sirkesi
1 çay kaşığı hardal
1çay kaşığı bal
1 diş doğranmış sarımsak
Tuz ve çekilmiş karabiber
3/4 fincan zeytinyağı
200 gr dil peyniri
Tarifi;
Salata için, marulları kesin, yıkayın ve tabağın altına dizin. Üzerine doğranmış yeşil soğan ve ceviz parçalarını serpin.
Sosu için, üzüm sirkesini, hardalı, balı, sarımsağı, tuz ve karabiberle iyice karıştırın. Karıştırmaya devam ederken yavaş yavaş yağı dökün. Salata sosu önceden de hazırlanabilir. Sosu salatanın üzerine dökün.
Peyniri ısıtmak için fırını önceden 190 derecede ısıtın. Peyniri fırın tepsisine koyun, 12 dakika pişirin. Fırın tepsisinden çıkarıp salatanın yanında veya üzerinde servis edebilirsiniz.