Izgara karpuz salatası

Yaz aylarının sıcak günlerinde tatlı ve serinletici bir salata her sofranın lezzetini artıracaktır. Karpuz, beyaz peynir, fesleğen ve biraz da misket limonu suyu konuklarınızı memnun edecek bir salata tarifi olarak mutfağınızda saklayacağınız bir lezzet olacak.

izgarakarpuzsalatasi

Karpuz yaz aylarının sıcak günlerinde herkes için vazgeçilmez bir meyvedir. Karpuz meyve salatalarının da olmazsa olmazı olarak bilinir. Ancak karpuzu çok hafif ızgara yaparak bambaşka bir salata hazırlamanız mümkün. Karpuzları çok az ızgaralamayı unutmayın, aksi taktirde bütün çıtırlığını kaybedecek ve lezzetsiz bir hal alacaktır. Karpuz ile tam yağlı bir beyaz peynirin birleşimi ise bu salatanın en keyifli yanı. Fesleğen yaprakları ve misket limonunun asitliği ise son dokunuşlar olarak bu tarifte yerini alıyor. Basit, ancak lezzetli bir yaz salatası..

Malzemeler:

- 1 küçük karpuz

- 250 gr. tam yağlı beyaz peynir (küp küp doğranacak)

- Yarım misket limonu suyu

- 2 yemek kaşığı taze doğranmış fesleğen

- Damak tadınıza göre tuz ve karabiber

- Balsamik sirke ya da nar ekşisi

izgarakarpuzsalatatarifi

Yapılışı:

Karpuzları yaklaşık 3 santimetre kalınlığında kesin ve zeytinyağı ile yağlayın.

Karpuzların her iki tarafını 2-3 dakika kadar ızgarada tutun. Karpuz dilimlerini ızgaradan aldıktan sonra dış kısımlarını ince şekilde kesin ve küp küp doğrayın.

Izgaralanmış karpuz küplerini, fesleğen, tuz, karabiber ve misket limonu suyu ile karıştırın.

Ardından beyaz peynirleri nazikçe karışımın üzerine serpin. Izgara karpuz salatasını servis etmeden önce nar ekşisi ile lezzetlendirin.

Fotoğraf kaynak: Recipe Runner