Nohutlu havuç salatası

Vejeteryanların büyük bir keyifle tüketeceği bu salata, zengin içeriği ile aslında herkesin yemeklerine eşlik edebilir. Üstelik bu havuç salatası tam bir vitamin deposu...

havuc-salatasi

Malzemeler:

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 500 gr. havuç (ikiye bölünüp küçük parçalar halinde kesilecek)

- 400 gr. nohut

- 2 çay kaşığı kimyon

- Yarım limon suyu

- 1 çay kaşığı bal

- Küçük bir demet nane (doğranacak)

- 9-10 dal ıspanak

- 100 gr kabukları soyulmuş antep fıstığı

- 200 gr. beyaz peynir

Yapılışı:

Bu vitamin deposu havuç salatasını yapmak için önce fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Bir fırın tepsisine havuçları, nohutları ve kimyonu koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını dökün ve karıştırın. Sonra tepsiyi fırına verin ve havuçlar yumuşayana kadar 30 dakika fırınlayın. Bu arada bal, limon suyu ve kalan zeytinyağını karıştırın.

Havuçları fırından çıkardıktan sonra karışımı üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Ardından ıspanak, nane ve antep fıstıklarını da ekleyin ve salatanın sosunu kontrol edin. Gerek varsa biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Son dokunuş için beyaz peynirleri havuç salatasının üzerine serpin ve biraz daha zeytinyağı ekleyin. Fırınlanmış havuç salatanız hazır...

Detoks salatası tarifi için tıklayın

Fotoğraf kaynak: bbcgoodfood.com