İncir salatası tarifi
Taze incir yeşilliklerle birleşiyor ve ortaya eşsiz bir salata çıkıyor. İncir salatası, hem lezzetli hem de doyurucu bir tarif. Tek başına tüketebileceğiniz gibi ana yemeğin yanında da tercih edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 adet incir
- Yarım demet roka
- 25 gr. parmesan
- 2 adet chili biber
- Yarım fincan çam fıstığı
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Zeytinyağı ve tuz
Hazırlanışı:
İncirleri ikiye bölün ve üzerlerine esmer şeker serpin. Önceden ısıttığınız 160 derece fırında 5 dakika karamelize edin.
Chili biberi halka halka doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Çam fıstığı ve ceviz içini de ilave edin hafif renk alınca çok az tuzlayıp ocaktan alın.
Rokaları yıkayın ve kurulayın. Derin bir kabın içerisinde sotelenmiş biber, fıstık ve cevizle birlikte karıştırın.
Servis tabağına karışımı yerleştirin ve üzerine parmesanı ince ince dilimleyin. Fırından çıkardığını karamelize incirlerle de servis edin.