Renkli Kavurmalı Bahar Pilavı
Malzemeler
- 1 ölçü baldo pirinç
- 1.5 ölçü sıcak et suyu
- 1 çay kaşığı şeker
- Tereyağı ve zeytinyağı
- Tuz
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı sivri biber
- 1 dal yeşil soğan
- 1 tutam maydanoz
- Tercihen 1 adet haşlanmış patates
- 100 gr. kavurma
Hazırlanışı
- Pirincinizi 2-3 su yıkayın, nişastasından arındırın.
- Ya sabahtan soğuk suya, ya da pişirmeden 40 dakika önce, kaynar olmayan sıcak suya ıslağa koyun.
- Eğer işiniz çok acilse, kaynar suda 15 dakika bekletin.
- Tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyun.
- Pirincin suyunu tamamen süzüp tencereye ekleyin. Sadece 2 dakika kadar kavurun.
- Diğer tarafta kaynayan suyu pirince ekleyin. Tuz ve şekerini atıp karıştırın.
- Kaynamaya başlayan pilavın ağzını kapatın. Küçük ocağa alıp altını kısın.
- Suyunu çekmeye yakın ince doğranmış taze soğan, maydanoz, kırmızı biber ve yeşil biberi, son olarakta eritilmiş kavurmayı ekleyip karıştırın.
- Altını kapatın. 20 dakika kadar demlendirip servis edin.