Renkli Kavurmalı Bahar Pilavı

IMG_2396

Malzemeler

  • 1 ölçü baldo pirinç
  • 1.5 ölçü sıcak et suyu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tereyağı ve zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı sivri biber
  • 1 dal yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Tercihen 1 adet haşlanmış patates
  • 100 gr. kavurma

Hazırlanışı

  • Pirincinizi 2-3 su yıkayın, nişastasından arındırın.
  • Ya sabahtan soğuk suya, ya da pişirmeden 40 dakika önce, kaynar olmayan sıcak suya ıslağa koyun.
  • Eğer işiniz çok acilse, kaynar suda 15 dakika bekletin.
  • Tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyun.
  • Pirincin suyunu tamamen süzüp tencereye ekleyin. Sadece 2 dakika kadar kavurun. 

  • Diğer tarafta kaynayan suyu pirince ekleyin. Tuz ve şekerini atıp karıştırın.
  • Kaynamaya başlayan pilavın ağzını kapatın. Küçük ocağa alıp altını kısın.
  • Suyunu çekmeye yakın ince doğranmış taze soğan, maydanoz, kırmızı biber ve yeşil biberi, son olarakta eritilmiş kavurmayı ekleyip karıştırın.
  • Altını kapatın. 20 dakika kadar demlendirip servis edin.