İç Baklalı Pilav
Malzemeler:
*2 su bardağı pirinç
*2 su bardağı haşlanmış iç bakla
*3 su bardağı su (pilav için)
*1 yemek kaşığı sıvıyağ
*1 yemek kaşığı tereyağ veya ghee butter
* yarım demet dereotu.
*Tuz
Yapılışı:
* İç baklaları yıkayıp tencereye alın, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin.
*Orta ateşte kabukları yumşayıncaya kadar pişirin ve süzün.
*Pirinci ılık tuzlu suda 20 dk. bekletin ve soğuk sudan geçirin.
*Pilav tenceresine su, tereyağ, tuz ilave edin, kaynamaya bırakın.
*Kaynayan suya içbaklaları ve pirinçleri ilave edin.
*Tekrar kaynamaya başlayınca ocağı yarıma getirip kısın.
*Suyunu çekmeye başlayıp pilavların üzeri göz göz olunca tencereyle kapağın arasına 2 kat kağıt mutfak havlusu koyun ve ocağın ayarını kısığa getirip 15 demleyin.
*Servis yapmadan önce ince kıydığınız dereotunu pilava ilave edip pilavı yavaşça harmanlayın.