Köfteli Garnitürlü Pirinç Pilavı
Özel bir beceri gerektirmeyen, leziz bir pilav tarifi. Garnitürler pilava çok yakışıyor. Tek başına misafire çıkacak bir yemek. yanına bir çorba, yoğurt veya salata tamamdır. Daha ne olsun?
Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2 su bardağı su
- Köftesi için:
- 300 gr. Kıyma
- 1 adet soğan
- Bir tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz ve istediğiniz baharatlar, ben yenibahar, kimyon, karabiber kullandım
Yapılışı
- Pirinci 2-3 su yıkayıp, en az 2 saat önceden ılık suyla ıslağa bırakın.
- Bu arada kıymayı bir kaba alın. üzerine soğan ve maydanozu küçük doğrayıp ekleyin
- Diğer malzemeleride katıp yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler yapın.
- Tencereye biraz yağ alın. Pirinci süzün ve yağa ekleyin.
- 2-3 dakika kadar kavurun. Üzerine sıcak suyu ekleyin. Tuzunu atıp ağzını kapatın.
- Suyunu çekince ocaktan alıp garnitürlerini için ekleyin ve pilavın sıcaklığıyla ısınmasını sağlayın.
- Köfteleri tavaya alıp çok az yağla çevirerek kızartın.
- Pilavı karıştırıp bir servis tabağına alın. Üzerine köfteleri koyun.
- Sıcakken servis edin.