Firik pilavı tarifi
Firik pilavı tarifi, Gaziantep yöresinin meşhur yemeklerinden sadece bir tanesi. Sofranıza farklı bir dokunuş getirecek bu tarif, bildiğiniz pilav tariflerini tekrar yorumlamanıza neden olacak.
Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 2 su bardağı firik
- 1 su bardağı bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 6 su bardağı su (isteğe göre et suyu)
- Tuz, kırmızı pul biber ve karabiber
Hazırlanışı:
Nohutu bir gece önceden geceden ıslatın. Ertesi gün üzerini geçecek kadar su ilave ederek haşlayın.
Firik ve bulguru ıslatmadan birbiriyle iyice karıştırın.
Soğanı yemeklik doğrayın ve ardından soteleyin. Biber salçasını ilave edip, soğanla iyice karışmasını sağlayın.
Üzerine 6 bardak sıcak su ekleyin ve baharatlarla çeşnilendirin.
Firik ve bulgur karışımını ilave edip karıştırın. İlk olarak yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.
Hazır olan firik pilavını sıcak olarak servis edebilirsiniz.