Asma Yapraklı Sulu Bulgur Pilavı

***Asma yapraklı sulu bulgur pilav***

Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı su
  • 20 adet kadar asma yaprağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4-5 diş sarmısak
  • Sumak veya nar ekşisi
  • tuz, zeytinyağı, tereyağı karışık

Yapraklı yemeğin yapılışı

  • Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın.
  • Yağını ekleyin ve soğanı hafif sarartın.
  • Sarmısaklarıda doğrayın, salçasını ekleyin eritin.
  • Yaprakları uzunlamasına 2 veya 3 e bölün ince ince doğrayın, tencereye alın.
  • Bulguru ve suyuda ekleyin. Bulgur pişince ocaktan alın.
  • Arzu ettiğiniz kadar ekşi koyup afiyetle yeyin.
  • Eğer yaprak yeterince ekşiyse, haricen ekşi koymanıza gerek yok.
  • Şükredene, az çok demeyip nimetin kadrini bilene ne mutlu…

NOT: Eğer böyle sulu sevmiyorsanız, suyunu azaltıp pilav şeklinde de pişirebilirsiniz.