Asma Yapraklı Sulu Bulgur Pilavı
***Asma yapraklı sulu bulgur pilav***
Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 su bardağı su
- 20 adet kadar asma yaprağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet orta boy soğan
- 4-5 diş sarmısak
- Sumak veya nar ekşisi
- tuz, zeytinyağı, tereyağı karışık
Yapraklı yemeğin yapılışı
- Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın.
- Yağını ekleyin ve soğanı hafif sarartın.
- Sarmısaklarıda doğrayın, salçasını ekleyin eritin.
- Yaprakları uzunlamasına 2 veya 3 e bölün ince ince doğrayın, tencereye alın.
- Bulguru ve suyuda ekleyin. Bulgur pişince ocaktan alın.
- Arzu ettiğiniz kadar ekşi koyup afiyetle yeyin.
- Eğer yaprak yeterince ekşiyse, haricen ekşi koymanıza gerek yok.
- Şükredene, az çok demeyip nimetin kadrini bilene ne mutlu…
NOT: Eğer böyle sulu sevmiyorsanız, suyunu azaltıp pilav şeklinde de pişirebilirsiniz.