Balkabaklı Bulgur Pilavı

BALKABAKLI PİLAV

Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı normal su
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı küp doğranmış bal kabağı
  • Bir avuç kadar mısır
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı kadar ceviz
  • Varsa maydanoz veya yeşil soğan

Nasıl yapılır?

  • Yağı tencereye alın,üzerine soğanı küçük doğrayın ve soteleyin.
  • Bal kabaklarını küp küp doğrayıp ekleyin. Hafifçe çevirip bulguru ilave edin.
  • Mısırı, su ve tuzu ilave edip karıştırın. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • En son maydanoz ve iri kırılmış cevizleri ekleyin. (Ben ceviz eklemeyi unutmuştum. Daha sonra ilave ettim. Maydanozum  yoktu, ilave edemedim)
  • 10 dakika dinlendirip ayran ve turşu eşliğinde servis edin.