Balkabaklı Bulgur Pilavı
BALKABAKLI PİLAV
Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı et suyu
- 2 su bardağı normal su
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 su bardağı küp doğranmış bal kabağı
- Bir avuç kadar mısır
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı kadar ceviz
- Varsa maydanoz veya yeşil soğan
Nasıl yapılır?
- Yağı tencereye alın,üzerine soğanı küçük doğrayın ve soteleyin.
- Bal kabaklarını küp küp doğrayıp ekleyin. Hafifçe çevirip bulguru ilave edin.
- Mısırı, su ve tuzu ilave edip karıştırın. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- En son maydanoz ve iri kırılmış cevizleri ekleyin. (Ben ceviz eklemeyi unutmuştum. Daha sonra ilave ettim. Maydanozum yoktu, ilave edemedim)
- 10 dakika dinlendirip ayran ve turşu eşliğinde servis edin.