Havuçlu Pırasalı Pilav
Kıştan kalan bir tarif. Elimde kalan iki adet pırasayı değerlendirmek için yapmıştım ama lezzeti süper oldu. Mutlaka deneyin.
Malzemeler
- 2 adet orta boy pırasa
- 100 gr. kıyma
- 1 küçük havuç
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- Yarım demet dereotu
- Zeytinyağı, tuz, karabiber
Pırasalı pilav nasıl yapılır?
- Pirinci 2 su yıkayıp, 1 saat önceden ılık suyla ıslağa bırakın.
- Tencereye Yağı alın. Kıymayı ekleyin ve kavurun.
- Pırasaları ve havucu yıkayıp küçük küçük doğrayın kıymaya ilave edin.
- Yarım çay bardağı kadar su ilave edip, suyunu çekene kadar pırasayı pişirin.
- Islakta olan pirinci süzüp tencereye ilave edin.
- Tuzu, ve sıcak suyunu ekleyip ağzını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Karabiberini atıp karıştırın.Ocağın altını kapatın.
- 20 dakika dinlendirip servis edin.