Börülceli Salçalı Bulgur Pilavı
Malzemeler
- 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 çay bardağı kuru börülce
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 8-10 dal maydanoz
Nasıl Yapılır?
- Akşamdan ısladığınız börülcenin suyunu süzün ve 20 dakika kadar haşlayın.
- Haşlama suyunu da dökün.
- Soğanı yemeklik doğrayıp yağda sarartın.
- Salçasını katıp karıştırın. Bulgurunu ve suyunu ekleyin.
- Börülceler az diri kalmışsa hemen pilava ekleyin. Tam pişmişse ocaktan almaya yakın ekleyin.
- Bulgur suyunu çekmeye yakın altını kapatın.
- Maydanozları küçük doğrayıp üzerine ilave edin.
- Ağzını kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin.