Közlenmiş Patlıcanla Acılı Ezme Tarifi

közlenerek yapılan acılı ezme

Buzdolabından çıkardığım sebzeleri, ağır olacağı için kızartma yapmak istemiyordum. Başka ne yapabilirim? hepsini közleyip rondodan geçirsem nasıl olur? diye fikir yürütürken, ortaya atmasyon ama nefis bir tarif çıktı :) Siz de benim gibi, közlenmiş sebzenin lezzetine doyamayanlardansanız bu tarifim tam size göre.

Malzemeler:

  • 2 patlıcan
  • 1 dolmalık biber
  • 1 çarliston biber
  • 1 acı biber (Mexican chile biberi kullandım)
  • 3 domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydonoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (güneşte kurumuş Antep biber salçası kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tepeleme tuz

közlenmiş patlıcanlı ezme

Yapılışı:

  • Fırın ızgarasının üzerine alüminyum folyo serin ve fırının üstten ısıtma (Broil) kısmını açın.
  • Yıkanmış kurulanmış sebzeleri fırına koyun, kabukları kararmaya başlayınca diğer tarafını çevirip közleyin.
  • Közlenmiş sebzeler ılındıktan sonra kabuklarını soyun.
  • Maydonoz ve sarımsak dahil bütün sebzeleri rondodan geçirin ve derince bir kapta toplayın.
  • Zeytinyağ, salça ve baharatlarını ilave ederek karıştırın.

Not: Hepsini hemen tüketicekseniz 1 küçük soğanıda közleyerek ilave edebilirsiniz.Herzaman elimin altında hazırda bulununsun diyorsanız, soğanın tadı değişeceği için ilave etmeden cam kavonozda buzdolabında saklayabilirsiniz. (ben yiyeceğimiz kadar sosu çıkartıyor, çiğ soğanı rondodan geçirip ilave ediyorum).