Kasesiyle Yenilen Salata

Malzemeler

 Kaseler için:

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (50 gr.)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 2 su bardağı kepekli un
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu, biraz pul biber ve 1 çay kaşığı kekik

Salata malzemeleri

  • 2 büyük patates
  • 1 adet patlıcan (közlenmiş)
  • 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 adet közlenmiş yeşil biber
  • 1 su bardağı katı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mayonez

Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemeleriyle kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 3-4 mm. kalınlığında açıp orta boy bir çorba kasesiyle yuvarlaklar kesin.
  • Isıya dayanıklı küçük kaselerin tersine veya muffin kalıplarının içine hamurları yerleştirin.
  • 190 derecelik fırında hamurlar biraz kızarana kadar pişirin.
  • Hafif ılınınca kalıptan çıkarın.
  • Diğer tarafta patatesleri soyup küp küp doğrayın. 
  • İster yağda, ister fırında kızartın. Haşlanmış patatesle de olur.

  • Patlıcan ve biberleri közleyip soyun küçük küçük doğrayın.
  • Hepsini bir kapta harmanlayın. Yoğurt, tuz, sarımsak ve mayonezi karıştırıp sebzelere karıştırın.
  • Çıtır kaselerin içine salatadan doldurun. Dereotuyla süsleyip servis edin.