Çin Pilavı / Pirinç Salatası
Pirinç Salatası
Malzemeler:
- 1 su bardagi basmati pirinc
- 1 sogan
- 1 havuc
- 1 kase haslanmis bezelye
- biraz salatalik tursusu
- sivi yag
- biraz maydonoz
- tuz
Yapilisi:
Pirincler yarim saat ilik suda bekledikten sonra yikanir süzdürülür.Tencereye yag konup kücük dogranmis soganlar pembelestirilir,icine pirincler eklenir iki dakika daha karistirilip bir bucuk su bardagi kaynar su ve 1 tatli kasigi tuz dökülüp ilk üc dakika harli ateste daha sonra ocagin alti biraz azaltilip normal pilav gibi pisirilir.Pilav demlendikten sonra icine rende havuc haslanmis bezelye kücük kücük kiyilmis salatalik tursusu kiyilmis maydonoz ve biraz limon suyu katilip karistidiktan sonra servis yapilir.