Hava sıcaklıkları artıkça yaşanılan alanların ısısı da artıyor. Bu durumda beraberinde besinleri uygun koşullarda korumayı ve buzdolabında saklarken bazı kurallara dikkat etmeyi gerektiriyor.
Yaz aylarında besinleri koruma yöntemleri;
Yazın buzdolabının iç sıcaklığının sıfır derece ile eksi 4 derece arasında olması gerekiyor.
Derin dondurucunun ise -18 derece ile -23 derece arasında olmasında fayda var.
Çünkü besinlerde bakterilerin üremesi 10 derecenin altında yavaşlıyor, 4 derecede ise duruyor.
Yaz aylarında patates, sarımsak ve soğanın buzdolabında saklanmaması gerekiyor.
Kök sebzeler ise oda sıcaklığında 10 dereceden daha soğuk olmamak koşuluyla saklanmalı ve sadece kullanılacakları zaman yıkanmalı, yoksa hızlı çürüyebilir.
Oda sıcaklığında saklarken de, hava geçiren delikli kaplarda, doğrudan güneş ışığı almayan bir alanda saklamakta fayda var.