Günün en önemli öğünü olan kahvaltı çoğu zaman atlanıyor ya da geçiştiriliyor. Güne enerjik başlamak ve gün boyu sağlıklı olmak için bu kahvaltı hatalarını yapmayın.
Kahvaltıyı bekletmek
Uyandıktan en geç bir buçuk saat sonra kahvaltınızı yapmalısınız. Uyanıp uzunca bir süre kahvaltı yapmamak metabolizmanızın yavaş çalışmasına neden oluyor. Seviyesi yükselen mide asidi, sizi huzursuz edebilir ve gereksiz besin tüketme riskinizi artırır. Geç yapılan kahvaltı gün içinde en çok acıkma nedenlerinizden biridir.
Proteinsiz kahvaltı yapmak
Vücudun yeniden onarımı ve yapılanması için gerekli olan protein, bünyeyi tok tutar. Uyku sonrası yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmak için kahvaltıda protein almanız şart. Bu yüzden mutlaka süt, yumurta, peynir gibi kahvaltılıklar masanızda olmalıdır.
Lif içermeyen kahvaltı yapmak
Tam buğday ile hazırlanmış bir kahvaltı gevreği ya da müsli sizi gün içinde uzunca bir süre tok tutacaktır. Lifli yiyeceklerin kahvaltıda olması, daha uzun süre tok kalmanın da garantisidir. Bu yüzden kahvaltıda tam tahıllı ekmek, yulaf ezmesi gibi lif kaynağı açısından zengin olan yiyecekler tercih etmelisiniz.
Kahvaltıyı geçiştirmek
Çoğu zaman kahvaltıyı bir atıştırmalık olarak görürüz ve ana öğün olduğunu unuturuz. Ağzınıza attığınız elma ya da peynir tek başına bir kahvaltılık sayılmaz. Kahvaltıda almanız gereken kalori çok önemlidir.
Sıfır yağ içeren kahvaltı yapmak
Peynir, avokado, zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar içeren besinlerden biri kahvaltı sofranızda mutlaka olmalıdır. Tereyağı gibi kahvaltılıkları tüketmek kalp sağlığınız açısından son derece tehlikelidir.