Birçok yiyeceği bozulmasın diye dolapta saklıyoruz ancak bazıları var ki, dolaba koyunca bozuluyor! İşte buzdolabına koyulmayan yiyeceklerin listesi...
Muz: Henüz olgunlaşmayan muzları buzdolabına koymamalısınız. Eğer muzun üzerinde kahverengi lekeler varsa ve olgunlaşmışsa buzdolabına koyabilirsiniz.
Domates: Tam kırmızılaşmamış ya da henüz sert olan domatesleri bir iki gün oda sıcaklığında beklettikten sonra dolaba koyabilirsiniz.
Zeytinyağı: Nem, sıcaklık ve ışık zeytinyağının bozulmasında etkin rol oynayan en önemli üç şeydir. Zeytinyağını oda sıcaklığında ve koyu renkli şişelerde saklayabilirsiniz.
Fesleğen: Renginin ve lezzetinin kaybolmasını istemiyorsanız, fesleğeni buzdolabında saklamayın. Kökleri suya değecek şekilde bardakta muhafaza edebilirsiniz.
Bal: Buzdolabında bekleyen balın lezzetinin kaybolmasının dışında, moleküllerini de değiştirmiş oluyorsunuz. Fesleğeni serin ve kuru bir yerde muhafaza etmelisiniz.
Ekmek: Buzdolabına koyulan bir ekmeğin yapısı ve içerisindeki molekülleri değişiyor, aynı zamanda bayatlıyor. Ekmeği oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.