Bu yiyecekleri buzdolabına koymayın!

Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş Google Plus'da Paylaş

Birçok yiyeceği bozulmasın diye dolapta saklıyoruz ancak bazıları var ki, dolaba koyunca bozuluyor! İşte buzdolabına koyulmayan yiyeceklerin listesi...

bu yiyecekleri buzdolabina koymayin

Muz: Henüz olgunlaşmayan muzları buzdolabına koymamalısınız. Eğer muzun üzerinde kahverengi lekeler varsa ve olgunlaşmışsa buzdolabına koyabilirsiniz.

Domates: Tam kırmızılaşmamış ya da henüz sert olan domatesleri bir iki gün oda sıcaklığında beklettikten sonra dolaba koyabilirsiniz.

Zeytinyağı: Nem, sıcaklık ve ışık zeytinyağının bozulmasında etkin rol oynayan en önemli üç şeydir. Zeytinyağını oda sıcaklığında ve koyu renkli şişelerde saklayabilirsiniz.

Fesleğen: Renginin ve lezzetinin kaybolmasını istemiyorsanız, fesleğeni buzdolabında saklamayın. Kökleri suya değecek şekilde bardakta muhafaza edebilirsiniz.

Bal: Buzdolabında bekleyen balın lezzetinin kaybolmasının dışında, moleküllerini de değiştirmiş oluyorsunuz. Fesleğeni serin ve kuru bir yerde muhafaza etmelisiniz.

Ekmek: Buzdolabına koyulan bir ekmeğin yapısı ve içerisindeki molekülleri değişiyor, aynı zamanda bayatlıyor. Ekmeği oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.

Ana Sayfa Beslenme